×

SSL Sertifikasının Amaç ve Faydaları Nedir?

SSL Sertifikasının Amaç ve Faydaları Nedir?

SSL, Secure Sockets Layer Türkçeye “Güvenli Yuva Katmanı” olarak çevrilmiştir ve kaba tabirle dijital güvenlik tedbiridir. Bir web sitesi ile internet sitesi arasında şifrelenmiş iletişime olanak sağlar. SSL Sertifikası sayesinde bilgiler üçüncü taraf yazılımlar ile deşifre edilemeyecek şekilde veri şifreler.

Web Sitesi İçin SSL Gerekli Mi?

Özellikle online alışverişe açık bir web sitesi tasarlanıyorsa mutlaka SSL Sertifikası olmak zorundadır. Böylece müşteri bilgileri güvence altına alınmış olur.

E-ticaret dışında şifreli giriş gerektiren paneller için de SSL gereklidir. Akla ilk gelen WordPress ve benzeri veri tabanlı siteler panele giriş için şifre ister. Eğer böyle bir site söz konusuysa SSL Sertifikası gerekir. Çünkü birden fazla kullanıcısı olan siteler daima siber saldırıya açıktır.

Kısacası SSL Sertifikası, güvenli bir web sayfası için gereklidir.

Bir Sitenin SSL Sertifikası Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır ?

Online alışverişte kredi kartı bilgilerini kaptırmak istemeyen kullanıcılar, sitenin SSL Sertifikasına sahip olup olmadığına bakmalı. Alışveriş için açılan sayfada adres çubuğundaki kilit simgesinden anlaşılabilir. Ayrıca adres çubuğu yeşil renk olabilir. Bunun dışında sitenin adresi http:// şeklinde değil; htttps:// şeklinde başlamalı.

Https , bir protokoldür. Şifreleme yaparak güvenlik sağlar. SSL güvenlik sertifikası gerektirir. Http güvenlik sertifikasına ihtiyaç duymaz. Bu yüzden http protokolü blog, haber siteleri, sağlık ve kurumsal siteler için geçerlidir.

SSL Sertifikasının Faydası Nedir?

SSL Sertifikası olan site güvenilirdir. Kullanıcı verilerini şifreleyerek veri tabanında saklar. Üçüncü taraf yazılımların erişmesi mümkün değildir ve bilgiler çalınmaz.

SLL ÇEŞİTLERİ NELERDİR

  • Alan adı sertifikası onayı : Bir kuruluşun alan adının onaylanmasından sonra verilir. Alan adı sertifikası, alan adı sahibinin teyidine göre verilir.
  • Web sunucusu onaylama sertifikası: Web sunucuları, e-posta sunucuları, dosya transferlerini güvende tutmak için verilir.
  • Yeşil adres çubuğu sertifikası: Şirketi ve yetkilendirmeyi yaptıktan sonra verilir. Adres çubuğu yeşil olur. Bu da ziyaretçilerin bilgilerinin güvende olduğunu gösterir.
  • Wildcard sertifikası: Bir alan adı altında sınırsız alan adı almak için kullanılır. Aynı markaya bağlı oluşumlar için kullanılır.
  • Birleşik İletişim Sertifikası: Birden çok alan adını koruma altına almak için kullanılır. Web sunucusu onaylama sertifikasıdır.
  • Kod İmzalama Sertifikası: Kod bütünlüğünü korumak için verilir.

 

Etiketler: , , , , , ,

Cevapla

Your email address will not be published.